Novosti

NAJAVA: Projekat “Vatru gasi, brata spasi”

By 5 Juna, 2021 No Comments
Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica provodi projekat “VATRU GASI, BRATA SPASI” koji je podržan u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji će se održati dana 12.06. i 13.06.2021. godine u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.
Svečano otvaranje i prezentovanje projekta je planirano za subotu (12.06.2021.) sa početkom u 11:00 sati. Pored USAID-a partner projekta je Grad Zenica.
Učesnici projekta dolaze  iz BiH, Hrvatske i Srbije.
Tokom projekta će biti održane 3 radionice, historijski čas na tvrđavi Vranduk, obilazak vjerskih objekata na području grada Zenica, kao i vatrogasno takmičenje učesnika projekta.
“PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).”